Εξετάσεις Εργασίας

Ο σκύλος δύναται να εκπαιδευτεί για συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες των εξετάσεων εργασίας. Η εμπειρία μας από τις πάνω από τριακόσιες ογδόντα επιτυχείς συμμετοχές μας σε εγχώριες και παγκόσμιες εκδηλώσεις εγγυάται το αποτέλεσμα.

Τι είναι οι εξετάσεις εργασίας;

Οι εξετάσεις εργασίας είναι μία καθορισμένη διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης, που γίνεται με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Μέσω αυτής της διαδικασίας κρίνονται και αξιολογούνται οι σωματικές ικανότητες, οι πνευματικές ικανότητες και η συμπεριφορά του σκύλου, με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές της κατηγορίας που διαγωνίζεται – άλλες δηλαδή οι απαιτούμενες προδιαγραφές για κάποιο κυνηγόσκυλο κι άλλες για κάποιον σκύλο προστασίας.

Ποιες φυλές συμμετέχουν στις εξετάσεις εργασίας;

Συνήθως συμμετέχουν κατά πλειοψηφία τα Βελγικά ποιμενικά (Γκρενεντάλ, Μαλινουά, Τερβίρεν, Λακενουά), ο Γερμανικός ποιμενικός, τα Ντόπερμαν, τα Ροτβάιλερ, τα Μποσερόν, τα Σνάουzερ γίγας και τα Μπόξερ.  Χωρίς όμως αυτό φυσικά  να σημαίνει ότι ακόμα και οι ημίαιμοι σκύλοι, δεν μπορούν, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, να λάβουν μέρος και να αποδείξουν τις ικανότητές τους.

Από ποια ηλικία γίνεται η επιλογή ενός σκύλου εργασίας;

Περίπου από την ηλικία των δύο μηνών. Ο κανόνας όμως έχει και τις εξαιρέσεις του, χρονικά παραπάνω ή παρακάτω, ανάλογα με τη φυλή και τις ιδιαιτερότητές της. Αυτές όμως οι εξαιρέσεις είναι πολύ σημαντικές και πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Μια διαφορά που μόνο ο ειδικός μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων, ώστε να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη για τα περιθώρια εκπαίδευσης και τις προοπτικές του σκύλου του.